DISTRIBUIȚI
Rador

Ungaria şi Slovenia au convenit o foaie de parcurs pentru redeschiderea graduală a frontierei comune nu mai târziu de 1 iunie, a anunţat luni ministrul de externe ungar Peter Szijjarto (foto), transmite Reuters, potrivit agerpres.

”Relansarea economiilor noastre nu este posibilă fără o relansare a cooperării internaţionale”, a scris Szijjarto pe Facebook.


Citește și: Un avion de acrobație aeriană S-A PRĂBUȘIT în Canada! Unul dintre piloți a murit!

”De aceea, fără a pune în pericol protejarea sănătăţii, care este o prioritate, este necesară o relaxare a măsurilor restrictive”, a adăugat şeful diplomaţiei ungare.

Până luni dimineaţă, numărul cazurilor de COVID-19 din Ungaria, ţară cu o populaţie de aproximativ 9,78 milioane de locuitori, a ajuns la 3.535, dintre care 462 mortale. Un număr de 1.400 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus s-au vindecat, iar 10.388 de persoane se află în carantină la domiciliu.

Începând de luni, parcurile şi locurile de joacă în aer liber au fost redeschise în Ungaria. Purtarea măştii în magazine şi în transportul public este încă obligatorie.

De asemenea, a rămas valabilă regula ca intervalul orar 09:00-12:00 să fie rezervat în special pentru achiziţionarea de alimente şi medicamente de către persoanele cu vârste peste 65 de ani.

Citește și: Atac sângeros în Afganistan! Cel puțin cinci morți și zeci de răniți!

În Budapesta a intrat luni în vigoare relaxarea restricţiilor, după ce din 4 mai interdicţiile au fost ridicate gradual în restul ţării. Măsurile de distanţare fizică rămân valabile.

Ministrul resurselor umane ungar, Miklós Kásler, a declarat că guvernul de la Budapesta se concentrează în prezent pe ”relansarea treptată a tuturor serviciilor” medicale.