DISTRIBUIȚI
dpa

Ungaria nu îl va extrăda pe fostul premier nord-macedonean Nikola Gruevski, potrivit unei decizii luate joi de un tribunal din Budapesta, transmite agenţia de presă nord-macedoneană MIA, potrivit agerpres.

Instanţa ungară a precizat că nu au fost îndeplinite condiţiile pentru extrădarea lui Gruevski şi a refuzat cererea Ministerului Justiţiei nord-macedonean de a-l extrăda pe fostul şef al guvernului de la Skopje.


Citeşte şi: Erdogan: ‘Ţările NATO nu ar trebui să se sancţioneze între ele!’

Anterior în cursul zilei de joi, media ungare au publicat imagini şi o înregistrare video de la tribunal unde Nikola Gruevski apare purtând ochelari de soare şi o şapcă de baseball.

Săptămâna trecută, autorităţile ungare au notificat Ministerul Justiţiei nord-macedonean că au primit cererea de extrădare.

Nikola Gruevski, care a fost condamnat la doi ani de închisoare în ţara sa, într-un dosar privind achiziţia ilegală a unui vehicul de lux, a fugit în Ungaria, unde a solicitat azil.

Vezi şi: Aterizare de urgenţă în Rusia (VIDEO): Piloţii au murit, şapte pasageri au fost răniţi!

Procurorul general nord-macedonean l-a acuzat pe Gruevski că a ordonat actele de violenţă din parlamentul de la Skopje în 27 aprilie 2017. Ministerul Justiţiei nord-macedonean a trimis şi în acest dosar o cerere de extrădare autorităţilor ungare.