DISTRIBUIȚI
Stirile ProTV

Ungaria a acceptat sute de refugiaţi cu origini maghiare din Venezuela, ţară care se confruntă cu o situaţie de criză, în cadrul unui program guvernamental în care este implicată o organizaţie de caritate, a anunţat site-ul de ştiri index.hu, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Ungaria a lansat programul în urmă cu aproape un an cu ajutorul Serviciului Filantropic Maghiar al Ordinului de Malta, care a organizat transferul solicitanţilor de azil politic din Venezuela în Ungaria.


Citește și: Cel puțin 70 de oameni au murit într-un incendiu produs în capitala Bangladeshului – FOTO/VIDEO

Un purtător de cuvânt al organizaţiei de caritate malteze din Ungaria a refuzat să ofere detalii pentru a asigura siguranţa celor implicaţi.

Un oficial guvernamental a afirmat că nu există nicio contradicţie între cruciada politică împotriva imigraţiei în masă în Europa a premierului Viktor Orban şi programul destinat refugiaţilor cu origini maghiare din Venezuela.

„Vorbim despre maghiari şi nu îi considerăm migranţi”, a declarat ministrul Gergely Gulyas, Şeful Oficiului prim-ministrului Ungariei, coordonator al afacerilor europene.

„Ei, ca orice alt maghiar, au dreptul să se întoarcă acasă „, a spus Gulyas, adăugând că primii refugiaţi în cadrul acestui program au sosit în Ungaria anul trecut.

Citește și: Deși favorit în sondaje, Netanyahu este amenințat de o alianță electorală puternică

Potrivit portalului Index, Ungaria a furnizat bilete de avion, cazare, cursuri culturale şi de limbă pentru refugiaţi precum şi documente care să le permită acestor refugiaţi să-şi găsească un loc de muncă. În total, Ungaria a acceptat aproximativ 300 de persoane, notează site-ul de ştiri.

Refugiaţii au fost iniţial adăpostiţi în hoteluri în mediul rural, dar unii dintre ei au reuşit deja să-şi găsească un loc de muncă în Ungaria. Potrivit Index, aproximativ 5.000 de cetăţeni ungari au emigrat în Venezuela, mai ales după cel de-al Doilea Război Mondial.