DISTRIBUIȚI
EURACTIV.com

Parlamentul ungar a aprobat marţi prelungirea până la sfârşitul lunii septembrie a stării de urgenţă sanitare pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, măsură criticată de opoziţie ca fiind inoportună şi abuzivă în contextul îmbunătăţirii situaţiei epidemiologice, dar justificată de partidul premierului Viktor Orban prin riscul noilor variante ale coronavirusului, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres.

Opoziţia consideră că astfel guvernul abuzează de guvernarea prin decrete, permisă de starea de urgenţă sanitară. În schimb, partidul de guvernământ Fidesz consideră că această măsură este în continuare necesară, chiar dacă valul de infectări s-a estompat.


Citeşte şi: Plutonul de EXECUŢIE a fost introdus în Carolina de Sud – Black News

În ultimele 24 de ore Ungaria a înregistrat 382 de noi cazuri de COVID-19 şi 64 de decese asociate acestei boli, cifre mult inferioare celor peste 5.000 de cazuri şi circa 300 de decese zilnice câte se înregistrau în urmă cu o lună.

Citeşte şi: Elveţia, cel mai probabil loc de întâlnire între Putin şi Biden – Black News

Ungaria a vaccinat până în prezent cel puţin cu prima doză de vaccin anti-COVID-19 aproape jumătate din populaţia sa de circa 9,7 milioane de locuitori.