DISTRIBUIȚI
hungarytoday.hu

Ungaria prelungeşte cu o săptămână, începând de sâmbătă, măsurile de izolare impuse la nivel naţional pentru a limita răspândirea noului coronavirus, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, transmite MTI, potrivit agerpres.

Guvernul ungar va analiza în fiecare miercuri oportunitatea menţinerii măsurilor de izolare, a adăugat oficialitatea ungară.


Citește și : Trump afirmă că SUA au depăşit vârful îmbolnăvirilor cu noul coronavirus: ‘Bătălia continuă!’

Autorităţile municipale din Ungaria vor putea impune restricţii speciale în weekend pentru a asigura protecţia comunităţilor locale.

Potrivit site-ului koronavirus.gov.hu, spitalele ungare au primit dispoziţia de a-şi elibera jumătate dintre paturi până la 19 aprilie, pentru a fi pregătite pentru o creştere masivă a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Datele privind cazurile confirmate de COVID-19 indică o creştere în Ungaria, iar spitalele vor trebui să fie pregătite pentru a trata un număr de pacienţi sporit. Scopul acestei măsuri este de a se asigura că toate spitalele importante dispun de paturi suficiente pentru tratarea a sute de pacienţi odată ce epidemia atinge faza infecţiilor în masă în Ungaria.

Măsura nu înseamnă că vor fi externaţi din spitalele ungare toţi pacienţii cu alte afecţiuni decât COVID-19, ci pacienţii sunt externaţi pe baza deciziilor medicilor curanţi şi a protocoalelor medicale în vigoare.

Până la 19 aprilie, spitalele ungare vor trebui să elibereze 50% dintre paturi, suficiente pentru 32.900 de pacienţi. Până la faza următoare, aceste unităţi vor trebui să dispună de 39.500 de paturi pregătite pentru pacienţii cu COVID-19, respectiv 60% din capacitatea totală de paturi spitaliceşti.

Citește și : Guterres consideră că doar un vaccin anti-coronavirus ar permite revenirea la normalitate

Obiectivul acestei noi reglementări este de a se evita situaţii similare celor din alte ţări unde creşterea bruscă a numărului cazurilor de COVID-19 a pus spitalele în situaţia de a nu avea suficiente paturi pentru a trata pacienţii. ”Spitalele se pregătesc pentru scenariul cel mai pesimist”, indică sursa citată.

Spitalele situate în acelaşi judeţ au fost autorizate să transfere între ele pacienţi.