DISTRIBUIȚI
Polish Prime Minister Mateusz Morawiecki and Hungarian Prime Minister Viktor Orban shake hands during a joint news conference in Budapest, Hungary January 3, 2018. REUTERS/Bernadett Szabo

Ungaria şi Polonia doresc să aibă un cuvânt de spus cu privire la viitorul Europei şi resping ferm sistemul redistribuirii migranţilor în statele Uniunii Europene pe baza unor cote obligatorii, a declarat premierul ungar Viktor Orban, după întâlnirea avută miercuri, la Budapesta, cu omologul său polonez Mateusz Morawiecki, transmite Reuters potrivit agerpres.

”Politica Uniunii Europene în domeniul migraţiei a eşuat”, a spus Orban.


”Dorim să avem un cuvânt de spus, întrucât aceste ţări (din Europa Centrală) au o viziune despre viitorul Europei”, a adăugat şeful executivului ungar.

Citeşte şi: Primarul din New York ia măsuri fără precedent împotriva terorismului – VIDEO

Viktor Orban, un aliat de mult timp al Varşoviei în interiorul UE, a declarat în decembrie că Ungaria va bloca orice acţiune privind eventuala retragere a dreptului de vot al Poloniei în cadrul Consiliului UE şi al Consiliului European.

”Grupul de la Vişegrad este o parte esenţială a Europei Centrale şi a Uniunii Europene. El conferă Uniunii o creştere economică solidă, securitate, stabilitate politică şi o atitudine proeuropeană”, a declarat, la rândul său, premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Citeşte şi: Turcia lansează informaţia BOMBĂ: Trump şi Netanyahu susţin protestele din Iran

Referitor la migraţie, Morawiecki a reafirmat poziţia Poloniei conform căreia ‘statele membre trebuie să aibă dreptul de a decide pe cine primesc’ pe teritoriul lor.

El a subliniat că ţările din V4 – Polonia, Republica Cehă, Ungaria şi Slovacia – împărtăşesc aceeaşi poziţie cu privire la Brexit şi la politica UE în domeniul apărării.