DISTRIBUIȚI

sursa foto:  Daily News Hungary

Ungaria îi va cere Uniunii Europene să finanţeze jumătate din costurile pe care guvernul de la Budapesta trebuie să le suporte pentru a-şi proteja graniţele sudice faţă de migraţii ilegali, costuri care au fost asigurate până acum de către contribuabilii unguri, a afirmat joi Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar, Viktor Orban, relatează Reuters şi MTI.

Janos Lazar a precizat într-o conferinţă de presă că premierul Orban îi va scrie joi preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cerându-i ca Uniunea Europeană să contribuie cu circa 400 milioane de euro. Potrivit lui Lazar, costurile totale ale Budapestei de la declanşarea crizei migraţiei se ridică la 800 milioane de euro.


Cu gardul său şi cu poliţia şi trupele sale la graniţele cu Serbia şi Croaţia, Ungaria ”îi protejează pe toţi cetăţenii Europei faţă de afluxul de migranţi ilegali”, a afirmat Janos Lazar.

Şeful de cabinet al lui Orban este de părere că problema referitoare la apărarea frontierei ar trebui discutată ”în numele solidarităţii europene” şi ”solidaritatea trebuie demonstrată în practică”, astfel că Uniunea Europeană ar trebui să suporte o parte din costurile Ungariei.