DISTRIBUIȚI

Ungaria va revizui regulile privind călătoriile transfrontaliere către ţările vecine, inclusiv România, unde numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este în creştere, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, potrivit Reuters şi MTI, transmite şi agerpres.

”Oriunde avem un nou mic focar de infecţii cu coronavirus, persoana infectată aduce din străinătate virusul în ţara noastră”, a explicat Gulyas.


Citeşte şi: Autorităţile canadiene AU PIERDUT URMA a circa 35.000 de străini expulzabili

În conferinţa sa de presă săptămânală, demnitarul ungar a menţionat Serbia, Croaţia, Slovenia, România, Slovacia şi Austria, unde numărul cazurilor de COVID-19 a sporit în ultimele două săptămâni. Echipa operativă a guvernului ungar va avea o reuniune în cursul zilei de joi pentru a discuta despre regulile respective.

Pe de altă parte, Gergely Gulyas a precizat că ”nu poate fi exclusă” introducerea unor restricţii mai dure referitoare la epidemia de COVID-19. El a spus că numărul cazurilor este în scădere în Ungaria, dar a adăugat că ”nu acelaşi lucru” se întâmplă în ţările vecine.

Citeşte şi: Polonia şi Slovacia au parafat un acord de cooperare militară

”Frontierele sunt deschise şi oamenii pot călători, dar a sta acasă este mai sigur”, a afirmat Gulyas. El a susţinut că focare minore ale infecţiei care s-au înregistrat recent în Ungaria au fost asociate, în fiecare caz, cu persoane ce reveneau din străinătate. ”Obiectivul este de a menţine actuala tendinţă bună”, a mai spus oficialitatea ungară.