DISTRIBUIȚI
MTI

Propunerea privind migraţia prezentată de Austria, care deţine în prezent preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, este ‘mai realistă’, dar încă departe de ‘a avea o formă acceptabilă’, a afirmat purtătorul de cuvânt al guvernului ungar Zoltan Kovacs, referitor la summitul UE desfăşurat recent la Bruxelles, transmite vineri MTI, potrivit agerpres.

Kovacs a declarat pentru postul public de televiziune ungar M1 că există o protecţie eficientă şi poate fi asigurată nu numai pentru frontierele terestre, ci şi pentru cele maritime.


Citeşte şi: Pentru Trump, situaţia e clară: ‘ Pare cert, Khashoggi e mort. Consecinţele vor fi severe!’ – VIDEO

Totuşi, propunerile susţinute la Bruxelles, dar şi în Germania vizează legalizarea migraţiei, a adăugat reprezentantul executivului ungar.

El a spus că summitul UE nu a reuşit să ducă la un acord, care nu va fi posibil în actualele condiţii, Zoltan Kovacs făcând referire la planurile privind protecţia comună a frontierelor şi crearea unei agenţii europene pentru migraţie.

”Aceste lucruri evident ar aduce atingere suveranităţii statelor membre şi în acelaşi timp nu ar reuşi să contribuie la protecţia eficientă a graniţelor”, a ţinut să accentueze Kovacs.

Citeşte şi: Putin bagă-n sperieţi pe toată lumea: ‘ În caz de război nuclear, vom ajunge în Rai ca martiri; atacatorii vor pieri ca nişte păcătoşi!’

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a sugerat joi o abordare mai flexibilă pentru a ajuta blocul comunitar să-şi rezolve problema de lungă durată referitoare la migraţie. Kurz a spus că, în loc să se continue promovarea sistemului de distribuire a solicitanţilor de azil în statele UE pe baza unor cote obligatorii, mai degrabă ar trebui ca ţările membre să aibă abordări special concepute pentru a exprima ‘solidaritatea’ cu partenerii UE.

”Acest lucru înseamnă că fiecare stat trebuie să aibă o contribuţie atunci când poate şi unde are logică”, a adăugat şeful executivului austriac, care a participat la Summitul UE de la Bruxelles.