DISTRIBUIȚI
euractiv.com

Ungaria a recepţionat vineri primul lot de patru tancuri germane Leopard 2A4 la mâna a doua, în cadrul unui contract prin care armata ungară va achiziţiona şi tancuri noi din versiunea modernizată a acestui model, Leopard 2A7, relatează agenţiile MTI şi DPA potrivit agerpres.

Ministrul ungar al apărării, Tibor Benko, a primit în mod simbolic din partea reprezentanţilor producătorului german Krauss-Maffei-Wegmannn (KMW) cheile tancurilor la cazarma din Tata, oraş situat la circa 70 de kilometri de Budapesta. ”Visul multor tanchişti devine astăzi realitate”, a spus el în timpul ceremoniei.


Citește și : Fostă conducătoare a organizaţiei separatiste basce ETA, condamnată la 122 ani de închisoare

”Ungaria va fi parte a comunităţii Leopard, o platformă unică pentru cooperarea internaţională în sectorul apărării”, a afirmat la rândul său directorul general al KMW, Frank Haun.

Alte opt tancuri Leopard la mâna a doua vor sosi în Ungaria până la sfârşitul acestui an, iar începând cu anul 2023 armata ungară va primi 44 de tancuri noi Leopard 2A7.

Tancurile germane vor înlocui vechile tancuri sovietice T-72 aflate în dotarea armatei ungare timp de mai mult de patru decenii.

Ungaria a încheiat cu Germania şi alte contracte militare pentru achiziţia de elicoptere, piese de artilerie grea, pontoane şi un sistem de ghidaj pentru apărarea antiaeriană, toate acestea însumând aproximativ un miliard de euro.

Citește și : Orban: Ungaria ‘a câştigat numai o importantă bătălie, nu şi războiul’ în urma summitului UE