DISTRIBUIȚI

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) organizează joi o reuniune online cu numeroşi lideri mondiali pentru a discuta despre „revitalizarea educaţiei mondiale în contextul pandemiei” de coronavirus şi a se ajunge la un acord de principiu al comunităţii internaţionale, a anunţat miercuri organizaţia, citată de EFE, potrivit agerpres.  

Organizată cu sprijinul guvernelor din Ghana, Norvegia şi Marea Britanie, reuniunea UNESCO doreşte ca liderii mondiali să se angajeze „să-şi blindeze” bugetele destinate educaţiei şi să convină asupra unor măsuri prioritare în perspectiva anului 2021.


Citește și : Luare de ostatici într-o bancă din Georgia (VIDEO)

La întâlnire, care va avea loc între 13:00 şi 17:00, ora locală a Parisului unde se afă sediul UNESCO (11:00 – 15:00 GMT), se vor reuni online prin videoconferinţe preşedinţi şi şefi de guvern, precum Ivan Duque din Columbia, Pedro Sánchez din Spania, Giuseppe Conte din Italia sau Joao Manuel Gonçalves Lourenço din Angola.

Acestora li se vor alătura şi alţi lideri politici din Portugalia, Tunisia, Rwanda, Namibia, Maroc, Marea Britanie, Norvegia sau Uzbekistan.

Aproximativ 60 de miniştri ai educaţiei vor participa la discuţii, potrivit organizaţiei.

Citește și : Franţa INTERZICE un grup islamist

Pentru această reuniune în direct, UNESCO a promovat o serie de consultări menite să conducă la o declaraţie despre care se aşteaptă să fie adoptată la 22 octombrie.

În această declaraţie, comunitatea internaţională „se va angaja să adopte măsuri pentru a garanta ca pandemia să nu inverseze progresele obţinute timp de decenii în materie de educaţie”.