DISTRIBUIȚI
Wikipedia

UNESCO a mărit cu aproape 15 milioane de hectare rezervaţia biosferei din Insulele Galapagos, care acoperă de acum şi o zonă marină a arhipelagului, a anunţat luni Ministerul Mediului din Ecuador, citat de AFP, potrivit agerpres.

„Consiliul internaţional de coordonare a Programului Omul şi Biosfera, reunit la Paris, a aprobat extinderea rezervaţiei biosferei (…) cu 14,6 milioane de hectare şi noua sa denumire oficială – Rezervaţia biosferei din Galapagos”, a precizat acelaşi minister într-un comunicat.


Citeşte şi: Rusia a fost reprimită în APCE

Denumită până luni „Rezervaţia biosferei din arhipelagul lui Columb”, celălalt nume al Insulelor Galapagos, rezervaţia conţinea doar partea terestră a zonei, întinsă pe o suprafaţă de 772.000 de hectare.

Decizia UNESCO „face din rezervaţia biosferei Galapagos una dintre cele mai mari din lume arii marine de importanţă internaţională”, a subliniat ministerul ecuadorian.

Citeşte şi: Trump este acuzat din nou de VIOL: ‘NU este genul meu de femeie!’

Arhipelagul Galapagos, declarat patrimoniu natural al umanităţii de către UNESCO în 1978, este situat la aproximativ 1.000 de kilometri de coastele sud-americane şi are 25.000 de locuitori.

Flora şi fauna sa, unice în lume, îi interesează în special pe oamenii de ştiinţă. Naturalistul britanic Charles Darwin a redactat celebra sa teorie a evoluţiei după ce a vizitat în tinereţe aceste insule.