DISTRIBUIȚI

Unele biserici din Coreea de Sud au început să ofere servicii religioase drive-in, în timp ce altele transmit slujbele online, în încercarea de a se adapta măsurilor stricte introduse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, potrivit DPA, scrie agerpres.

O biserică din Seul se numără printre lăcaşurile de cult care oferă slujbe drive-in unde credincioşii pot sta în maşină şi se pot ruga. Circa 150 de maşini erau prezente la unul din astfel de servicii religioase organizat într-o parcare.


Citește și : Peste 65.000 de decese de COVID-19 la nivel mondial (bilanţ AFP)

Numeroase biserici din Coreea de Sud au fost criticate în ultimele săptămâni pentru că au continuat să organizeze servicii religioase în incinta lor, în ciuda unei campanii oficiale care cere evitarea contactului social pentru a limita răspândirea virusului.

Autorităţile oraşului Seul intenţionează să dea în judecată biserica protestantă Sarang Jeil pentru că a ţinut slujbe în clădirea sa, încălcând interdicţia privind adunările mari de oameni, a relatat duminică agenţia sud-coreeană de presă Yonhap.

Citește și : Un spital din Israel permite familiilor să-şi ia rămas bun de la pacienţii aflaţi pe moarte de COVID-19

Sâmbătă, guvernul sud-coreean a anunţat o prelungire cu două săptămâni a măsurilor de combatere a pandemiei, în ciuda unei scăderi vizibile a ratelor de infectare.

Sâmbătă au fost înregistrate 81 de noi cazuri, numărul total ajungând la 10.237.