DISTRIBUIȚI
AP

O barcă cu zeci de refugiaţi plutea vineri în derivă în largul peninsulei Peloponez, în Grecia, chiar în zona afectată de ciclonul tropical mediteranean (sau „medicane”) Ianos, relatează EFE, potrivit agerpres.

Potrivit informaţiilor Pazei de Coastă, în barcă se află cel puţin 55 de persoane, dintre care una a alertat autorităţile prin intermediul numărului unic de urgenţe din Uniunea Europeană, 112.


Citeşte şi: Preşedintele kosovar îl decorează pe Trump

În regiune, vântul suflă cu o viteză între 65 şi 85 de kilometri pe oră, fapt ce îngreunează operaţiunile de salvare.

Mai multe nave comerciale care navighează prin zonă au încercat să se apropie de ambarcaţiune, potrivit Pazei de Coastă.

Nu se cunoaşte naţionalitatea pasagerilor şi nici portul din care au plecat sau destinaţia acestora, deşi se bănuieşte că se îndreptau spre Italia.

Prezenţa ciclonului Ianos de la primele ore ale dimineţii asupra insulelor din Marea Ionică a provocat ploi torenţiale şi rafale de vânt de peste 100 de km/h care au smuls copaci şi au provocat pene de curent.

Citeşte şi: Trump vrea o comisie pentru promovarea ‘educaţiei patriotice’

Deocamdată, insulele cele mai afectate sunt Itaca, care este lipsită de curent electric de mai multe ore, şi Kefalonya, unde au avut loc mai multe pene de curent şi mai multe şosele au fost blocare de căderea copacilor.

Deşi s-au produs pagube materiale, nu au fost deocamdată semnalate persoane rănite sau victime mortale.