DISTRIBUIȚI
afp

În total, şapte migranţi şi-au pierdut viaţa şi alţi 23 au fost daţi dispăruţi, printre care mai mulţi copii, în cursul naufragiului ambarcaţiunii lor în Marea Caraibilor, între Columbia şi Panama, au anunţat miercuri autorităţile locale, relatează AFP, potrivit agerpres.

Vasul, la bordul căruia se aflau 18 adulţi şi 14 copii, „a fost lovit de un val” luni dimineaţă, iar pasagerii au ajuns „în derivă în mare”, a declarat Lilia Cordoba, primarul localităţii columbiene Acandi, în vecinătatea locului unde s-a produs naufragiul în departamentul Choco.


Citește și: Migranții nedoriți de nimeni ajung și în România

Şapte corpuri, printre care cel al unui copil, au fost găsite marţi şi miercuri pe două plaje din acest departament situat în nord-vestul ţării, potrivit unui comunicat al Marinei columbiene.

Această ambarcaţiune uşoară făcea parte dintr-un grup de patru, cu o capacitate de 29 de persoane, plecate luni de pe o plajă din Capurgana (Choco) cu destinaţia Panama, a adăugat primarul într-o înregistrare video transmisă jurnaliştilor.

Vasele erau supraîncărcate, au făcut cunoscut doi supravieţuitori citaţi de primarul din Acandi.

Citește și : Un bărbat a deschis focul pe o stradă din insula Corsica: cel puţin un mort şi şase răniţi

Naufragiaţii par a fi migranţi de origine africană, a declarat pentru AFP fără ale detalii, Rafael Bolanos, apărător regional al poporului, entitate publică însărcinată cu apărarea drepturilor omului în Columbia.

Golful Uraba, unde a avut loc naufragiul, este unul din principalele puncte de tranzit ale migranţilor africani, asiatici şi haitieni care încearcă să ajungă în Statele Unite traversând Marea Caraibilor, cu escale în ţări din America Centrală.

De la începutul anului, Marina columbiană a recuperat 84 de migranţi naufragiaţi în viaţă şi 13 cadavre.