DISTRIBUIȚI

Un turist rus va fi expulzat din Indonezia după ce s-a dezbrăcat pe vârful unui munte sacru din Bali, informează miercuri site-ul BBC, potrivit agerpres.

O fotografie cu bărbatul pozând cu pantalonii în vine pe Muntele Agung a devenit virală săptămâna trecută.


Citeşte şi: Preşedinta BCE a fost uşor rănită într-un accident rutier – Black News

Bărbatul, identificat doar ca Yuri, şi-a cerut scuze, însă nu va avea voie să revină în Indonezia timp de cel puţin şase luni.

Bali şi-a intensificat recent eforturile de a aplica măsuri drastice împotriva turiştilor străini al căror comportament contravine reglementărilor locale.

Muntele Agung, cel mai înalt punct de pe insulă, este considerat de hinduşi „casa zeilor”.

Anggiat Napitupulu, un oficial local, a declarat că nu există „nicio scuză” pentru comportamentul turistului.

„Acţiunea mea nu are nicio scuză. Singurul lucru care a dus la ceea ce s-a întâmplat a fost ignoranţa mea personală”, a mărturit Yuri într-o înregistrare video postată pe Instagram în limba rusă.

Ulterior, el a luat parte la o ceremonie specială de curăţare a muntelui – un ritual ţinut adesea de localnici după astfel de incidente.

Incidente similare au mai avut loc nu demult pe insulă. Anul trecut, actorul canadian Jeffrey Craigen a fost expulzat din Indonezia după ce a postat un videoclip în care dansa gol pe Muntele Batur, aflat în centrul insulei Bali.

În 2021, un scandal a izbucnit după ce pe internet a circulat o înregistrare în care un cuplu de ruşi făcea sex pe Muntele Batur, un alt vârf sacru din Bali.

La începutul acestei luni, autorităţile au declarat că intenţionează să interzică turiştilor străini să folosească motociclete în Bali, după o serie de cazuri în care au fost implicate persoane care au încălcat regulile de circulaţie.

Citeşte şi: China, Japonia și războiul din Ucraina – Black News

Guvernatorul din Bali, I Wayan Koster, a anunţat, de asemenea, că intenţionează să revoce vizele la sosire pentru turiştii din Rusia şi Ucraina, explicând că numeroşi cetăţeni din cele două ţări „au venit în Bali” pe fondul războiului, dar că adesea aceştia nu respectă reglementările locale.

În plus, administraţia din Bali intenţionează să limiteze accesul turiştilor pe munţii insulei pentru a pune capăt turismului excesiv.