DISTRIBUIȚI
Reuters

Un trup neînsufleţit găsit duminică în estul Belgiei ar putea fi al militarului de extremă dreapta Jurgen Conings, căutat din 17 mai, potrivit primelor elemente ale anchetei, a anunţat Parchetul federal într-un comunicat, informează AFP, potrivit agerpres

Potrivit primelor constatări, cauza morţii o constituie probabil un act de sinucidere cu armă de foc, ce va trebui confirmat de o expertiză medico-legală, potrivit comunicatului.


Citește și : Putin încearcă să ofere partidului la putere în Rusia un impuls preelectoral

Trupul a fost descoperit în pădurea comunei Dilsen-Stockem, într-o zonă unde au fost întreprinse căutări după descoperirea vehiculului său abandonat.

Considerat periculos, acest militar de 46 de ani, monitorizat pentru că ar fi fost un simpatizant al extremei drepte, părea decis să atace reprezentanţi ai statului şi un cunoscut virusolog.

El era suspectat că a sustras mai multe tipuri de arme de foc din unitatea sa înainte de a fugi. Patru lansatoare de rachetă antitanc şi muniţii au fost descoperite marţi în maşina sa abandonată în liziera pădurii.

Citește și : SUA donează 2,5 milioane de doze de vaccin Taiwanului

Acest caz a zdruncinat Ministerul belgian al Apărării, din cauza deficienţelor constatate în supravegherea elementelor radicalizate din cadrul armatei. Guvernul belgian a promis să înăsprească regulile de acces la arme pentru militari.

„Există o deficienţă în procedură”, a recunoscut la sfârşitul lunii mai ministrul apărării al Belgiei, Ludivine Dedonder. Ea s-a angajat să obţină „modificarea legii” pentru a supraveghea mai bine profilul „tuturor” soldaţilor armatei, dincolo de cei 28 aflaţi deja pe radarul informaţiilor militare pentru simpatiile lor pentru extrema dreaptă, cum este cazul lui Jurgen Conings.