DISTRIBUIȚI

Un tren a deraiat în Hong Kong marţi dimineaţă, la o oră de vârf al traficului, mai multe persoane fiind rănite, a anunţat postul local de televiziune TVB, citat de dpa, potrivit agepres.

Cauza accidentului este deocamdată necunoscută. La locul incidentului se află poliţişti şi specialişti din cadrul companiei feroviare din Hong Kong.


Citeşte şi: Trump vorbeşte despre o vizită la Phenian: ‘Nu cred că suntem gata pentru asta’

Prin intermediul aplicaţiei sale pentru telefonia mobilă, compania MTR, care administrează metroul din Hong Kong, MTR, le-a recomandat călătorilor să caute alte opţiuni de transport întrucât cursele pe tronsonul de est au fost suspendate la staţia Hung Hom, punct de transfer către reţeaua de cale ferată din insulă.

Au fost afectate şi alte staţii de metrou, trenurile rămânând blocate pentru aproximativ 30 de minute. MTR a anunţat ”întârzieri mari”.

În ultimele săptămâni, demonstranţii pro-democraţie au acuzat compania MTR că ajută poliţia locală şi obstrucţionează anchetele prin faptul că refuză să pună la dispoziţia autorităţilor abilitate imaginile în care apar poliţişti care îi bat pe protestatari.

Citeşte şi: Turcia, Rusia şi Iranul s-au angajat să menţină stabilitatea în Idleb

Protestele din Hong Kong au început în 9 iunie după adoptarea unei legi care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală. La 4 septembrie, şefa executivului local Carrie Lam a anunţat retragerea integrală a proiectului de lege contestat.

Fosta concesiune britanică, revenită sub jurisdicţia Chinei în anul 1997, este de zeci de ani scena unor turbulenţe politice masive, pe fondul îngrijorării generate de amestecul tot mai mare al Beijingului în afacerile sale interne.