DISTRIBUIȚI
Reuters / Polizia di Stato

UPDATE: Un tren de mare viteză, ce efectua o cursă între oraşele Milano şi Salerno, a deraiat joi în apropiere de Lodi (nordul Italiei), două persoane decedând şi 30 fiind rănite, au anunţat serviciile de salvare şi poliţia, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Trenul plecase din Milano la ora locală 05:10 (04:10 GMT) şi a deraiat la orele 05:35 (04:35 GMT) în dreptul localităţii Ospedaletto Lodigiano (Lodi), la circa 50 de kilometri sud de Milano.


Citeşte şi: Atac TERORIST la Ierusalim! O maşină a intrat cu viteză în oameni!

Cele două persoane decedate erau mecanicii trenului de mare viteză Freccia Rossa.

Prefectul din Lodi, Marcello Cardona, sosit la locul accidentului, a confirmat cele două decese şi a precizat că ”nu ar trebui să existe alte victime” întrucât viaţa niciunui rănit nu este în pericol.

”Primele investigaţii au început pentru a afla unde se situează punctul zero” al deraierii, a declarat el pentru Rainews 24, adăugând că nu poate fi avansată nicio ipoteză privind cauza accidentului.

”Ministrul de interne a fost informat imediat. Procurorul Republicii se află la faţa locului”, a menţionat Cardona.

Autorităţile italiene au declarat că la bordul trenului se aflau doar 33 de persoane. Potrivit echipelor de salvare, 27 de persoane au fost rănite, dintre care 25 foarte uşor, iar celelalte două puţin mai grav, însă starea niciunui rănit nu constituie motiv de îngrijorare.

Citeşte şi: Trump a fost ACHITAT de Senatul american

Compania de căi ferate publică Ferrovie dello Stato a indicat că accidentul a provocat iniţial întreruperea circulaţiei pe linia de mare viteză Milano-Bologna, dar ulterior traficul a fost deviat, ducând la întârzieri de până la 60 de minute.

Imagini de la locul accidentului arată locomotiva şi cel puţin un vagon sărite de pe şine şi înclinate pe o parte. De asemenea, locomotiva, care pare desprinsă de restul trenului, s-a lovit de o clădire din apropiere.

Ştire iniţială: Un tren de mare viteză a deraiat joi în apropiere de Lodi, oraş în nordul Italiei, ceea ce a dus la întreruperea traficului feroviar între Milano şi Bologna, a informat poliţia, potrivit Reuters, transmite şi agerpres.

Cotidianul Corriere della Sera a citat salvatori care au declarat că mecanicul trenului şi încă un angajat ar fi murit şi că 30 de pasageri ar fi suferit răni uşoare. Sursa citată mai relatează că cel puţin două vagoane au sărit de pe şine.

È il Frecciarossa 9595 il treno deragliato vicino Lodi. Sul posto anche la #Poliziastradale per le conseguenze del grave incidente ferroviario pic.twitter.com/67OiUqUWtH

La faţa locului au fost trimise ambulanţe, pompieri şi un elicopter.

Trenul plecase din Milano la ora locală 05:10 cu destinaţia Roma şi a deraiat la orele 05:35 în dreptul localităţii Ospedaletto Lodigiano (Lodi), la circa 50 de kilometri sud de Milano.