DISTRIBUIȚI

Locomotiva unui tren de mare viteză (TGV) care asigura o legătură de la Strasbourg la Paris a deraiat joi, la nord de Strasbourg, iar conductorul a fost rănit, a anunţat Societatea Naţională franceză de Căi Ferate (SNCF), fără să poată spune imediat dacă au fost rănite şi alte persoane, relatează AFP, potrivit news.ro.


”Locomotiva TGV-ului a ieşit pe şine către Ingenheim”, la aproximativ 30 de kilometri nord de Strasbourg, a anunţat o purtătoare de cuvânt a SNCF, fără să ofere alte detalii.

Locomotiva unui tren de mare viteză ce plecase din Strasbourg (nord-estul Franţei) către Paris a deraiat joi dimineaţă la nord de oraşul alsacian, mecanicul fiind rănit, a anunţat compania feroviară franceză SNCF, transmite AFP, anunţă şi agerpres.

”Locomotiva a ieşit de pe şine” la 30 de kilometri nord de Strasbourg, a indicat o purtătoare de cuvânt a SNCF, fără a oferi alte detalii.

Citește și : Americanii îi acuză pe ruşi că încalcă tratatul Cer Deschis

Pompierii s-au deplasat la locul accidentului şi a fost activat un centru operaţional, a indicat prefectura Bas-Rhin.

Pe website-ul său, SNCF a precizat că ”traficul este întrerupt de la 07:50 ca măsură de securitate, din cauza unui incident la un TGV la Vendenheim, între Strasbourg şi Paris-Est”.

Citeşte şi: Jean-Claude Juncker a depus mărturie în scandalul interceptărilor din Luxemburg

Trenul părăsise gara centrală din Strasbourg la ora locală 07:19 (06:19 GMT).

”Trenul a frânat, a ieşit de pe şine, nu este căzut pe o parte, ci doar înclinat”, a explicat o pasageră care s-a aflat în primul vagon. Ea a adăugat că nu există răniţi în vagonul său şi că toţi pasagerii au fost scoşi în siguranţă din tren.

Primele imagini de la locul accidentului difuzate de Les Derničres Nouvelles d’Alsace (DNA) arată locomotiva avariată.