DISTRIBUIȚI
Times of India

Patrick Jones, un bărbat în vârstă de 49 de ani din statul american Louisiana care ispăşea o pedeapsă de 27 de ani de închisoare pentru trafic de droguri, a devenit primul deţinut federal din SUA care a murit de COVID-19, a anunţat sâmbătă seara Biroul federal al Închisorilor (BOP), transmite Reuters, potrivit agerpres.

În total, 14 deţinuţi şi 13 membri ai personalului din închisori federale de pe întregul teritoriu al SUA s-au îmbolnăvit de coronavirus, potrivit site-ului BOP.


Citește și : Cononavirus în SUA: Peste 120.000 de cazuri confirmate şi mai mult de 2.000 de decese

Jones – care suferea şi de alte afecţiuni cronice – îşi ispăşea pedeapsa într-o închisoare din Oakdale, statul Louisiana, şi a prezentat primele simptome la 19 martie. Jones se afla la închisoarea din Oakdale din aprilie 2017, când a fost condamnat în Texas pentru posesie de cocaină cu intenţia de a o comercializa la mai puţin de 300 de metri de o şcoală.

Bărbatul a fost transportat la un spital local la 19 martie, după ce a acuzat o tuse persistentă, şi a fost conectat la un respirator a doua zi, însă starea lui de sănătate s-a înrăutăţit şi a decedat sâmbătă, potrivit unui comunicat de presă al BOP, care precizează că, în închisoarea din Oakdale, cinci deţinuţi au fost testaţi pozitiv cu coronavirus.