DISTRIBUIȚI

Un taximetrist din Singapore a primit 4 luni de înschisoare după ce a scris, într-un grup de Facebook, că se vor închidere restaurantele și i-a îndemnat pe oameni să meargă la cumpărături, relatează mediafax.

Kenneth Lai Yong Hui, în vârstă de 40 de ani, a scris pe un grup privat de Facebook, cu 7.500 de membri, că piețele de desfacere a alimentelor se vor închide și a îndemnat oamenii să se aprovizioneze din cauza restricțiilor impuse de coronavirus. Potrivit înregistrărilor de caz, poliția a primit o plângere în 20 aprilie cu privire la postarea lui Lai, în care scria că Guvernul închide restaurantele și cafenelele, iar supermarketurile se vor deschide doar două zile pe săptămână.


Citeşte şi: Majoritatea eurodeputaţilor salută propunerile Comisiei Europene pentru redresarea economică

După 15 minute, taximetristul a șters postarea, însă procurorul a cerut să fie pedepsit pentru a-i descuraja pe alții.

Singapore, care s-a confruntat cu câteva valuri de „cumpărături de panică” în 4 luni de pandemie, a impus pedepse dure pentru cei care încalcă regulile de izolare sau dezinformează.

„Lupta psihologică pentru a alina teama și isteria este la fel de importantă ca și lupta pentru limitarea răspândirii COVID-19″, a declarat procurorul general adjunct Deborah Lee în prezentarea sentinței, informează arabnews.

Citeşte şi: Peste 100.000 de americani au fost răpuşi de coronavirus

Astfel, taximetristul a fost condamnat la patru luni de închisoare. Transmiterea mesajelor false în Singapore se pedepsește cu o amendă sub 7.000 dolari sau închisoare de până la 3 ani sau ambele.

Luna trecută, un bărbat care a încălcat carantina cu 30 de minute înainte să expire, pentru a cumpăra o pâine, a fost amendat cu 1.000 de dolari. Un alt bărbat care a încălcat izolarea și a mers să mănânce o supă din coaste de porc a fost închis timp de șase săptămâni.