Un chinez şi-a regăsit fiul, răpit când era copil, după o căutare de 24 de ani în timpul căreia a parcurs sute de mii de kilometri pe motocicletă de-a lungul Chinei, au anunţat marţi autorităţile, relatează AFP, potrivit agerpres.
Fiul lui Guo Gangtang avea vârsta de doi ani şi cinci luni când a fost răpit din faţa domiciliului familial din provincia Shandong (est), în timp ce se juca fără supraveghere.
Na terça-feira,Guo Gangtang, de 51 anos, finalmente se reencontrou com seu filho após uma busca de 24 anos,viajando mais de 500.000 km em sua motocicleta pela China. Dois suspeitos foram presos por sequestrar seu filho de dois anos na província de Shandong,leste da China,em 1997 pic.twitter.com/9nmYTrRXaZ
— Mundo China (@mundo_china) July 13, 2021
Citeşte şi: UE ameninţă Belarusul cu suspendarea vizelor
Răpitorii săi l-au vândut pe copil unei familii, a relatat marţi Ministerul chinez al Securităţii Publice într-un comunicat.
Traficul de copii a prosperat în China în anii 1980 şi timp de câteva decenii, în urma aplicării politicii aşa-numite a „copilului unic”.
Preferinţa tradiţională pentru fii, legată de numărul de naşteri limitate, a accentuat răpirile de băieţi, vânduţi apoi unor cupluri doritoare de un moştenitor masculin.
După un test ADN, poliţia l-a anunţat pe Guo Gangtang că un profesor de 26 de ani care trăieşte în provincia Henan (centru) este fiul său dispărut. Cei doi s-au reîntâlnit duminică, potrivit ministerului.
Televiziunea publică CCTV a difuzat marţi imagini cu cei doi părinţi plângând după reîntâlnirea cu fiul lor răpit în urmă cu un sfert de secol.
„După asta, tot ce urmează e fericire”, a declarat Guo Gangtang într-o înregistrare video difuzată de agenţia de presă China News Service.
În vârstă de 27 de ani atunci când fiul său a fost răpit, tatăl a demisionat pentru a străbate ţara pe motocicletă, pe care erau ataşate imagini mari cu fiul său.
El a parcurs 500.000 km de-a lungul Chinei, fiind uneori constrâns să doarmă pe sub poduri sau să cerşească. Un periplu care a inspirat un film, potrivit France Presse.
Lupta lui Guo Gangtang a permis, de asemenea, sensibilizarea marelui public din China la problema răpirilor de copii, un subiect mereu sensibil.
Citeşte şi: Moscova răspunde la rezultatul alegerilor din R.Moldova: ‘ Vom consolida factorul transnistrean’
Ştirea privind reîntregirea acestei familii a declanşat un val de emoţii pe reţeaua socială Weibo.
„Părinţii nu-şi abandonează niciodată copiii! Lupta dlui Guo arată cât de profundă este dragostea unui tată”, a postat un utilizator.
După lansarea unei baze de date ADN dedicate în 2016, poliţia a ajutat peste 2.600 de persoane răpite în copilărie să-şi regăsească părinţii biologici, potrivit Ministerul Securităţii Publice.