DISTRIBUIȚI
afp

Un tânăr de 18 ani a fost pus sub acuzare de un tribunal din Christchurch (Noua Zeelandă) pentru că a preluat imaginile video transmise în direct de autorul masacrului din acest oraş neozeelandez unde 50 de credincioşi musulmani au fost ucişi vineri, relatează AFP, potrivit agerpres.

Justiţia nu a autorizat publicarea numelui acestui tânăr, de asemenea inculpat pentru publicarea unei fotografii a moscheii al-Nour din Christchurch cu menţiunea „ţintă atinsă” şi pentru incitare la violenţă. Pentru fiecare cap de acuzare este pasibil de 14 ani de închisoare.


Citește și : Cel puțin 16 soldați au fost uciși în urma unui atac asupra unei baze militare din Mali

Judecătorul a refuzat să îl elibereze pe cauţiune pe acest tânăr care va rămâne în arest până la următoare audiere, la 8 aprilie.

Vineri, extremistul australian Brenton Tarrant, fascist autoproclamat, a împuşcat 50 de persoane în moscheea al-Nour şi în cea din Linwood.

Citește și : Şeful diplomaţiei letone susţine o amânare a Brexit-ului

Anchetatorii au indicat că tânărul inculpat luni nu este deocamdată suspectat de implicare directă în masacru.

Judecătorul Stephen O’Driscoll a precizat însă că toate detaliile punerii sub acuzare a tânărului se află sub incidenţa unei ‘suppression order’, ordonanţă care interzice presei să publice date despre acest caz.