DISTRIBUIȚI

Un tânăr acuzat de uciderea zece persoane într-un atac armat comis în primăvară la un supermarket din Statele Unite suferă de tulburări mintale şi, până la noi ordine, este inapt să fie judecat, potrivit presei locale, notează AFP, potrivit agerpres

Ahmad Al Aliwi Alissa, 22 de ani, este acuzat că a deschis focul în martie 2021 în parcarea supermarketului King Soopers din Boulder, Colorado (vest) şi apoi în interiorul magazinului, omorând zece persoane, printre care un poliţist, înainte de a fi reţinut rănit la picior.


Citește și : Turcia riscă sancţiuni europene drastice în cazul lui Osman Kavala

El trebuie să răspundă la un total de peste o sută de capete de acuzare pentru acest atac armat, pentru care nici el, nici anchetatorii nu au putut oferi un motiv.

Tânărul, dintr-o familie de imigranţi sirieni şi care îşi revendică religia musulmană, achiziţionase o armă semiautomată cu mai puţin de o săptămână înainte de atac.

O judecătoare din comitatul Boulder a decis vineri că el va trebui să urmeze un tratament pentru tulburări mintale înainte ca, eventual, procesul să înceapă, a raportat jurnalul Denver Post.

Potrivit publicaţiei, în cursul audierii nu s-au oferit detalii despre natura tulburărilor psihice de care suferă acuzatul, însă avocatul său a vorbit despre o „boală psihică gravă”.

Citește și : Preşedintele Botswanei spune că diplomaţii străini au venit infectaţi cu Omicron din Europa

Unele rude ale lui Ahmad Al Aliwi Alissa au afirmat la scurt timp după arestarea lui că este „paranoic” şi „antisocial”.

Atacurile armate de acest tip, comise mai ales în şcoli, supermarketuri sau la locul de muncă, sunt un flagel recurent în SUA, unde dreptul de a deţine arme este garantat de constituţie, mai scrie AFP.