DISTRIBUIȚI

Un bărbat a murit, în circumstanţe încă neexplicate, în timp ce se afla în custodia poliţiei belgiene, au comunicat miercuri procurorii, la numai 10 zile după decesul unui alt tânăr arestat de poliţia din Bruxelles, transmite dpa, potrivit agerpres.  

Potrivit comunicatului de presă emis miercuri, bărbatul, născut în 1991, a murit în celula sa, după ce fusese arestat luni sub suspiciunea de şedere ilegală pe teritoriul belgian.


Citește și : Donald Trump a plecat pentru ULTIMA DATĂ de la Casa Albă

Potrivit unei informaţii publicate marţi de cotidianul local La Capitale şi neconfirmate, bărbatul era cetăţean algerian.

Autopsia nu a relevat niciun indiciu de intervenţie a unei terţe părţi sau urme de violenţă, au spus procurorii, menţionând că examenele toxicologice sunt în curs.

Imaginile surprinse cu camerele de supraveghere în complexul de celule şi la arestarea sa au fost predate anchetatorilor, adaugă comunicatul.

Ştirea privind decesul bărbatului vine după ce moartea unui belgian de 23 de ani – identificat în presă sub numele de Ibrahima B. – a declanşat proteste care au degenerat în ciocniri cu poliţia săptămâna trecută, urmate de peste 100 de arestări.

Citește și : Franța vrea controale sanitare la frontierele din interiorul UE

Tânărul, care participase la o adunare ce încălca restricţiile antiepidemice, a fugit în timpul unui control de poliţie, dar a fost prins după o urmărire. Bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa după ce a fost condus la comisariatul de poliţie şi a murit la spital la scurt timp după aceea.

Potrivit presei, tânărul de 23 de ani ar fi decedat din cauza unui atac de cord.