DISTRIBUIȚI

Unul dintre suspecţii arestaţi în legătură cu un furt spectaculos de bijuterii de la „Green Vault” („Seiful Verde”) din Dresda fusese condamnat anterior în cazul unui alt jaf răsunător, comis într-un muzeu din Berlin, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al instanţei, relatează DPA, potrivit agerpres..

În vârstă de 23 de ani, el fusese condamnat în februarie la patru ani şi jumătate de închisoare pentru complicitate la furtul unei monede de aur de 100 de kilograme din Muzeul Bode din capitala Germaniei, în martie 2017. El fusese eliberat condiţionat şi urma să înceapă executarea pedepsei privative de libertate în septembrie, însă instanţa responsabilă nu a emis notificarea respectivă.


Citește și : Nikol Paşinian anunţă un plan de recontrucţie în Nagorno-Karabah

Bărbatul a fost arestat din nou marţi, împreună cu alte două persoane, în legătură cu jaful de la Dresda din noiembrie 2019, în care două persoane au intrat fraudulos printr-o fereastră cu gratii în muzeul Grünes Gewölbe din Dresda, supranumit „Muzeul comorilor”, au spart o vitrină cu ajutorul unui topor şi au plecat cu diamante şi alte bijuterii. Cei trei suspecţi au fost aduşi la Dresda şi au fost acuzaţi de jaf comis în bandă organizată şi incendiere.

Potrivit anchetatorilor, bărbaţii sunt membri ai unei numeroase familii cu origini arabe, despre care poliţia germană susţine că este cunoscută în lumea interlopă din Berlin sub numele de Remmo-Clan. Poliţiştii au efectuat marţi pecheziţii în cartierul Neukölln din Berlin, ajutaţi de agenţi de intervenţie din alte landuri, dar şi de forţe speciale federale. Aproximativ 1.640 de poliţişti au fost implicaţi, potrivit autorităţilor.

Citește și : Comisia Europeană cere monitorizarea atentă a situaţiei economice a 12 state membre ale UE

Ampla operaţiune a poliţiei germane realizată marţi nu a condus la descoperirea bijuteriilor cu o valoare inestimabilă furate de la muzeul din Dresda. „Artefactele furate nu au fost găsite până acum”, a declarat procurorul din Dresda într-un comunicat.

Raidurile s-au încheiat marţi după-amiază, după ce poliţia a efectuat percheziţii în 20 de apartamente, două garaje, o cafenea şi mai multe vehicule, fiind confiscate dispozitive de stocare, haine şi cantităţi mici de droguri.