DISTRIBUIȚI
Palestine Monitor

Serviciile de securitate israeliene au arestat preventiv un suspect în ancheta privind atacul din Cisiordania în care a fost ucis un militar israelian, afirmă surse citate de presa palestiniană, potrivit mediafax.

Suspectul a fost arestat vineri, în localitatea palestiniană Beit Fajjar. Individul arestat a fost identificat drept Ammar T., în vârstă de 29 de ani, relatează presa palestiniană, citată de cotidianul Times of Israel.


Citește și : Nava Ocean Viking a recuperat deja un grup de 85 de migranți în apropierea Libiei

În operaţiune a fost confiscat şi vehiculul suspectului, întrucât există indicii că a fost folosit în atac.

Premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu, a promis, joi după-amiază, o ripostă dură după asasinarea unei militar israelian în Cisiordania. „Reacţia noastră va fi dublă: ei distrug, iar noi construim. Îi vom captura şi vom regla conturile cu ei”, a declarat Benjamin Netanyahu în cursul unei vizite în locul în care a fost găsit cadavrul militarului israelian. „Investigaţia continuă şi este foarte profesionistă”, a subliniat Benjamin Netanyahu.

Un militar israelian a fost ucis într-un atac islamist comis joi în Cisiordania, anunţă armata israeliană, care a lansat o operaţiune de amploare pentru capturarea autorilor, informează site-ul Ynetnews.com şi cotidianul Times of Israel. Corpul unui militar israelian în vârstă de 19 ani a fost găsit joi dimineaţă în zona kibbutzului Migdal Oz, situat în apropiere de oraşul Betleem, în Cisiordania. Militarul, care se afla în afara serviciului, a fost ucis prin înjunghiere, cel mai probabil de o celulă teroristă palestiniană, a transmis armata israeliană. Militarul ucis provenea din colonia israeliană Ofra, era elev la o şcoală tradiţională evreiască (yeshiva), nu era înarmat şi nu purta uniformă în momentul atacului.

Citește și : Rusia acuză ONU că furnizează ‘date false’ în legătură cu ţintele civile din provincia siriană Idlib

Mişcarea fundamentalistă palestiniană Jihadul Islamic a salutat crima, evocând un „act eroic” care transmite „un mesaj important”.

În urma atacului, armata israeliană şi agenţi ai Serviciului de securitate internă (Shin Bet) au lansat o vastă operaţiune în Cisiordania, pentru prinderea autorilor atacului. Anchetatorii suspectează că militarul a fost răpit şi a fost omorât în altă zonă decât cea în care a fost găsit cadavrul. Percheziţii au fost efectuate în localitatea palestiniană Beit Fajjar.