DISTRIBUIȚI

Un super tanc petrolier iranian a plecat sâmbătă din Venezuela încărcat cu 2 milioane de barili de petrol greu furnizat de firma de stat PDVSA, potrivit documentelor văzute de Reuters , scrie news.ro

Transportul face parte dintr-un acord încheiat de PDVSA şi compania omoloagă National Iranian Oil Company (NIOC), care prevede schimbul de condensat iranian cu ţiţei brut din Venezuela.


Citește și :  Rusia ar putea relua vânzările de gaze pe piaţa spot, după umplerea capacităţilor sale de stocare

Dino I, o navă transportatoare de dimensiuni foarte mari şi operată de National Iranian Tanker Company, deţinută de NIOC, a încheiat încărcarea vineri, potrivit documentelor, a unei surse şi a serviciului de monitorizare TankerTrackers.com.

Acest comerţ bilateral al putea constitui o încălcare a sancţiunilor americane impuse ambelor ţări, a afirmat luna trecută Departamentul Trezoreriei al Statelor Unite, referindu-se la ordinele guvernamentale care prevăd măsuri punitive.

Citește și : Moscova a lansat sistemul ‘Face pay’ la toate staţiile reţelei sale de transport subteran

O a doua încărcătură cu condensat, de o mărime similară, urmează să fie livrată Venezuelei în următoarele săptămâni, în cadrul acordului de schimb care are o valabilitate de şase luni, în prima sa fază.

Ministerul Petrolului din Venezuela, PDVSA şi NIOC nu au răspuns unei solicitări de comentarii.