DISTRIBUIȚI
Daily Design Inspiration

Un sud-coreean şi-a dat foc vineri în maşina sa în faţa ambasadei Japoniei la Seul, o tragedie ce a avut loc în plină dispută diplomatică şi comercială între cele două ţări.

Potrivit poliţiei, citată de France Presse şi agerpres., septuagenarul a provocat un incendiu în interiorul vehiculului său parcat în faţa ambasadei, înainte de a muri la spital.


Citeşte şi: Turcia lansează o ripostă cruntă în Erbil

Douăzeci de sticle cu gaz au fost găsite în maşina sa.

Presa locală a relatat că tatăl vitreg al septuagenarului a fost o victimă a muncii forţate în perioada ocupaţiei japoneze în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial.

Disputa diplomatică generată de colonizarea brutală a Coreii de către Japonia între 1910 şi 1945 a căpătat recent un caracter economic după ce Tokyo a înăsprit condiţiile de export pentru anumite materiale către Coreea de Sud.

Aceste restricţii se referă la produse chimice vitale pentru fabricarea de cipuri şi ecrane de smartphone-uri folosite de giganţii tehnologici sud-coreeni precum Samsung.

Seulul acuză Tokyo de răzbunare după o serie de decizii ale justiţiei sud-coreene prin care s-a cerut companiilor japoneze să compenseze victimele muncii forţate.

Tokyo invocă o „pierdere de încredere” faţă de Seul, acuzând de asemenea ţara vecină că a gestionat defectuos materialele sensibile importate din Japonia.

Citeşte şi: Americanii şi-ar fi doborât din greşeală propria lor dronă în Golf

Autorităţile japoneze l-au convocat vineri pe ambasadorul Coreii de Sud în Japonia pentru a protesta împotriva refuzului Seulului de a participa la un grup de arbitraj pentru a încerca soluţionarea conflictului.

Casa Albastră, preşedinţia sud-coreeană, a denunţat miercuri pe Twitter atrocităţile comise de Japonia în timpul războiului, comparând soarta victimelor coreene cu cea a lui Simon Wiesenthal, supravieţuitor austriac al Holocaustului.