DISTRIBUIȚI
Haps Korea

Justiţia sud-coreeană a ordonat companiei Korean Air să plătească 15.000 de euro unui steward dat jos din avion de moştenitoarea companiei căreia nu i-a plăcut modul în care i-a fost servit aperitivul, relatează miercuri France Presse, potrivit agerpres.

În 2014, Cho Hyun-ah a ţinut prima pagină a ziarelor din întreaga lume după ce l-a dat jos din avion pe şeful de cabină al unui zbor New York/Seul, după ce a fost servită cu nuci macadamia direct în pungă şi nu pe o farfurie.


Citeşte şi: Cutremur foarte puternic pe Insula Paştelui

Angajatul în cauză, Park Chang-jin, a dat în judecată compania Korean Air, explicând că compania aeriană naţională l-a retrogradat pe nedrept pentru că a discutat despre incident cu mass-media.

El a depus de asemenea o plângere împotriva companiei şi dnei Cho, pe atunci vicepreşedintă la Korean Air, pentru suferinţă fizică şi psihică, şi a cerut despăgubiri. Moştenitoarea l-a obligat pe reclamant, precum şi pe o altă angajată să îngenuncheze în faţa ei ca să-şi ceară scuze.

Un tribunal din Seul a găsit o parte din argumentul său admisibil, ordonând Korean Air să-i plătească 20 de milioane de woni. Cu toate acestea, plângerea împotriva dnei Cho a fost considerată nulă şi neavenită.

Fiica preşedintelui Korean Air, Cho Yang-ho, a fost condamnată în 2015 la un an de închisoare pentru încălcarea regulamentelor privind siguranţa aviaţiei înainte de a fi eliberată cinci luni mai târziu după ce o curte de apel i-a redus pedeapsa.

„Chaebol”-urile sud-coreene, vaste conglomerate familiale ultra-bogate ce domină economia sud-coreeană, sunt adesea subiecte controversate. Dar familia Cho a ţinut titlurile ziarelor mai mult decât altele.

Patriarhul, în vârstă de 69 de ani, a fost inculpat în octombrie pentru abuz de bunuri sociale. El este suspectat că a sustras peste 20 de milioane de woni din fondurile companiei şi a acordat ilegal oferte de cumpărare societăţilor deţinute de membrii familiei sale.

Citește și : Tensiuni la ONU pe tema bugetului anual

Soţia sa Lee Myung-hee a fost audiată de mai multe ori în acest an, sub acuzaţia de agresiune împotriva angajaţilor.

În această lună, ea a fost interogată fiind bănuită că a folosit banii companiei pentru a angaja ilegal funcţionari străini.

Cho Hyun-ah este anchetată pentru aceleaşi suspiciuni.

Sora ei mai mică, Cho Hyun-min, fost director de marketing la Korean Air, a fost acuzată recent că a aruncat cu o băutură în faţa unui agent de publicitate în timpul unei crize de furie. Parchetul a renunţat la urmărirea penală din lipsă de probe.