DISTRIBUIȚI
SportExclusiv

Ucraineanul Vladislav Gheraskevici (skeleton) a criticat Comitetul Internaţional Olimpic, care ia în considerare revenirea sportivilor din Rusia şi Belarus în competiţiile internaţionale, transmite Reuters, potrivit agerpres.

De la invazia militară rusească în Ucraina, din februarie 2022, multe federaţii internaţionale au mutat evenimentele din Rusia şi au suspendat sportivii sau echipele din Rusia şi Belarus, în timp ce sponsorii lor şi-au reziliat contractele.


Citeşte şi: Boris Johnson a primit 510.000 de lire ca avans la memorii, în timp ce avocaţii săi costă bugetul 220.000

CIO a anunţat miercuri că sportivii din Rusia şi Belarus au primit o invitaţie de la Consiliul Olimpic al Asiei (OCA) de a concura în competiţiile asiatice.

”Rusia este cea care a atacat Ucraina. Şi acum dacă veţi compara sacrificiile sportivilor ruşi şi sacrificiile sportivilor ucraineni, desigur, nu este deloc comparabil, pentru că sportivii noştri îşi pierd familiile şi casele, iar unii sportivi îşi pierd viaţa în prima linie”, a declarat, pentru Reuters, Gheraskevici, primul sportiv care a reprezentat Ucraina în proba de skeleton la un Campionat Mondial, în 2017.

Citește și: Mark Rutte vrea înăsprirea regulilor privind migraţia – Black News

În timpul Olimpiadei de iarnă de la Beijing, Gheraskevici a afişat după al treia manşă de la skeleton o hârtie în care era scris mesajul ”Nu războiului în Ucraina”.

Sportivul ucrainean crede că participarea sportivilor ruşi la competiţiile internaţionale reprezintă o oportunitate de propagandă pentru această ţară: ”Ei (ruşii) vor deschide televizorul şi vor vedea competiţiile. Şi acolo, în aceste competiţii, concurează sportivi ruşi alături de cei din SUA, China, Coreea de Sud şi poporul rus va gândi ‘Da, totul este bine. Aşa, noi suntem parte din comunitatea mondială… ţara noastră nu face nimic greşit’. Şi Rusia ca ţară face un lucru greşit. Nu este corect să invadezi altă ţară şi să omori oamenii”.