DISTRIBUIȚI
afp

Un spital din regiunea Hawke’s Bay, situată în Insula de Nord din Noua Zeelandă, a fost închis temporar în urma unei alerte de securitate, au transmis autoritățile, fără să menționeze dacă există o legătură cu atacurile armate de vineri, relatează BBC, scrie Mediafax.

Conform informațiilor apărute în presa locală, o mașină de poliție blochează accesul în spital. Autoritățile nu au oferit momentan detalii despre natura incidentului.


Citește și : Avioanele de tip Boeing 737, INTERZISE în Iran

„Autoritățile din d”istrictul Hawke’s Bay au confirmat că spitalul este închis temporar, dar nu au putut oferi mai multe detalii. Este o măsură de precauție”, relatează Radio New Zeeland.

Cel puțin 49 de persoane au murit și alte 20 au fost grav rănite în urma a două incidente armate produse vineri la moscheile Al Noor și Linwood din Christchurch, Noua Zeelandă. Cele două moschei erau pline cu credincioși, care se adunaseră pentru slujba de vineri după-amiază.

Brenton Tarrant, principalul suspect în cazul atacurilor armate ce au vizat două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, a fost plasat în arest preventiv până pe data de 5 aprilie, când urmează să apară din nou în instanță.

Citește și : UE, SUA şi Canada impun noi sancţiuni contra Rusiei

Autoritățile din Noua Zeelandă au anunțat că alerta de securitate a fost falsă și au redeschis spitalul din regiunea Hawke’s Bay.

„În urma unei anchete minuțioase în spital și în zonele adiacente, am ajuns la concluzia că nu există un pericol pentru spital sau pentru cetățeni”, au anunțat reprezentanții poliției prin intermediul unui comunicat.