DISTRIBUIȚI
Rescuers work at site of the regional administration building after it was hit by cruise missiles, as Russia's attack on Ukraine continues, in Mykolaiv, Ukraine in this still image taken from a video released March 29, 2022. State Emergency Service of Ukraine/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.

O echipă a organizației Medici fără Frontiere (MSF) din Ucraina a descris un atentat cu bombă asupra unui spital în orașul Mykolaiv, din sudul Ucrainei, la care a fost martoră. Mai multe persoane au fost rănite, iar una a murit, potrivit unui comunicat de presă, citat de CNN, informează mediafax.

Echipa MSF, formată din patru persoane, a mers luni la Mykolaiv pentru a se întâlni cu autoritățile sanitare din oraș și din regiune și pentru a vizita spitalul de oncologie. În jurul orei locale 15:30, zona din jurul spitalului a fost atacată cu focuri de armă, potrivit comunicatului publicat marți de Medici Fără Frontiere (MSF).


Citește și : Macron refuză din nou o dezbatere televizată cu contracandidaţii săi la prezidenţiale

„Mai multe explozii au avut loc în imediata apropiere a personalului nostru în decurs de aproximativ 10 minute”, a declarat Michel-Olivier Lacharité, șeful misiunii MSF în Ucraina, care se află în prezent la Odesa.

„În timp ce părăsea zona, echipa MSF a văzut persoane rănite și cel puțin o persoană decedată. Cu toate acestea, nu suntem în măsură să dăm un număr exact de morți și răniți”, a precizat Lacharité în comunicat.

„Din fericire, personalul nostru a reușit să se adăpostească și nu a fost nimeni rănit de explozii, deși geamurile vehiculului parcat în fața intrării în spital au fost spulberate de explozii”, se mai arată în declarație.

MSF a mai spus că spitalul pediatric din regiune a fost, de asemenea, lovit de explozii.

Potrivit MSF, nu a fost vizibil niciun crater mare, dar echipa a descris numeroase găuri mici în pământ pe o suprafață mare.

„Bombardarea unei zone atât de mari într-un cartier rezidențial în mijlocul după-amiezii nu poate decât să provoace victime civile și să lovească clădiri publice”, a adăugat Lacharité.

Citește și : Cancelariile europene SE SCUTURĂ de spioni: Peste 120 de diplomaţi ruşi expulzaţi în doar 48 de ore!

 

„Spitalele, pacienții și personalul medical trebuie neapărat să fie cruțați de atac”, a mai spus el.

CNN a relatat anterior că bombardamentul Rusiei asupra orașului Mykolaiv din sudul Ucrainei, în apropiere de Marea Neagră, a continuat luni, la fel cum a făcut-o de câteva săptămâni, cu atacuri pe parcursul dimineții și după-amiezii. O echipă CNN aflată la o răscruce de drumuri la sud de Mykolaiv s-a aflat luni la câțiva metri distanță de rafalele de artilerie primite, autoturismul fiind distrus.