DISTRIBUIȚI
REUTERS/JINIPIX

Un soldat israelian a fost ucis marţi de o piatră lansată în direcţia sa de un palestinian, în nordul Cisiordaniei ocupate, a raportat armata israeliană, transmite AFP, potrivit agerpres.

Sergentul Amit Ben Ygal, de 21 ani, a fost lovit la cap „în această dimineaţă în cursul unei operaţiuni în apropiere de satul Yabad, din vestul Jeninului”, a menţionat armata într-un comunicat.


Citește și: Peste 80.000 de americani au fost răpuși de coronavirus

O purtătoare de cuvânt a forţelor militare a precizat pentru France Presse că proiectilul a fost aruncat de un palestinian, dar nu a dat alte detalii cu privire la incident.

Potrivit media israeliene, soldaţii se aflau la faţa locului pentru a opera arestări în casa de unde a fost lansat proiectilul.

Atacul s-a produs în ajunul vizitei la Ierusalim a secretarului de stat american Mike Pompeo, care urmează să se întâlnească în Israel cu premierul Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele parlamentului (Knesset), Benny Gantz, înaintea învestirii, joi, a noului guvern israelian de uniune.

Agenţia de presă palestiniană Wafa a relatat că în Yabad ciocnirile continuă.

Citește și: Un spital COVID-19 a luat foc în Rusia! Cinci pacienți au murit – VIDEO

Circa 2,7 milioane de palestinieni trăiesc în Cisiordania, teritoriu ocupat din 1967 de Israel. Tot aici trăiesc în jur de 400.000 de israelieni, în colonii considerate ilegale de dreptul internaţional.

Agenţia EFE notează că incidentul de marţi, primul de acest gen în ultimele luni, survine în perspectiva tot mai probabilei anexări a unei părţi din Cisiordania, prevăzută în principiu din iulie şi inclusă în textul acordului de coaliţie dintre Netanyahu şi Gantz. Posibilitatea acestei anexări, care depinde şi de aprobarea Washingtonului, a generat un val de critici în rândul palestinienilor şi al comunităţii internaţionale, precum şi temeri privind un nou val de violenţe în regiune.