DISTRIBUIȚI
KTLA.com

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, marți, că șoferul unui tir lovit de autocisterna din Bologna este cetățean român rezident în Italia și că, în urma exploziei, acesta a suferit „leziuni superficiale”. Până acum nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară, precizează instituția.

„Potrivit informațiilor preliminare furnizate de către autoritățile italiene și confirmate ulterior de către personalul consular, șoferul unui TIR staționat în coloana de autovehicule lovită de autocisternă este cetățean român rezident în Italia”, potrivit unui comunicat de presă al MAE, relatează mediafax.


Citește și: Curtea Supremă braziliană ține deschisă frontiera pentru migranții venezueleni

Potrivit sursei citate, românul a reușit să se salveze.

„Acesta a reușit să se salveze, părăsind rapid cabina autocamionului pe care îl conducea, astfel încât nu a suferit decât leziuni superficiale. După primirea îngrijirilor medicale necesare, cetățeanul român a fost externat din spitalul unde fusese transportat, rămânând în contact cu reprezentanții oficiului consular. Până la momentul actual, autoritățile italiene nu au notificat consulatului alte cazuri de cetățeni români afectați de explozia provocată în urma accidentului, iar la nivelul oficiului consular nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară”, a mai informat MAE.

Citește și: Militarii americani rămân fără unele aplicații pentru smartphone

„Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatul General al României la Bologna: +39 051 5872120; +39 051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 349 1178220”, completează sursa citată.

Cel puţin două persoane au murit, iar alte 84 au fost rănite în urma accidentului rutier urmat de o explozie de amploare produs luni la periferia oraşului italian Bologna, anunţă autorităţile italiene, citate de cotidianul La Repubblica. Cel puţin 14 dintre persoanele rănite sunt în stare gravă. Un segment suspendat al autostrăzii s-a prăbuşit în urma exploziei autocisternei implicate în accident. Numeroase vehicule şi clădiri au fost afectate de explozie şi de incendiu.