DISTRIBUIȚI

Un şofer din nordul Italiei a salvat 25 de copii aflaţi în autobuzul pe care îl conducea şi care luase foc într-un tunel de pe o autostradă, potrivit media italiene, informează DPA marţi, conform agerpres.

Pompierii au intervenit marţi dimineaţă pentru stingerea flăcărilor care cuprinseseră autovehiculul aflat pe drumul dintre Lecco, în extremitatea sudică a lacului Como, şi oraşul Lierna.


Citeşte şi: UE ameninţă Belarusul cu suspendarea vizelor

Fotografiile surprinse la faţa locului prezintă autobuzul ars în totalitate, înconjurat de spumă pentru stingerea incendiilor.

În urma acestui incident, şapte copii au fost transportaţi de echipele de intervenţie la spital pentru analize, potrivit agenţiei de ştiri ANSA.

Şoferul ar fi oprit în tunel după ce a observat că autobuzul avea o problemă şi i-a condus pe copii, care erau din zonă, într-un loc sigur.

Citeşte şi: Moscova răspunde la rezultatul alegerilor din R.Moldova: ‘ Vom consolida factorul transnistrean’

Un pompier a declarat agenţiei italiene de ştiri Adnkronos că o anvelopă a autobuzului ar fi explodat, ceea ce ar fi provocat incendiul.

Copiii se aflau în siguranţă la sosirea echipajelor de intervenţie.

Preşedintele regiunii Lombardia, unde se află localitatea Lecco, a mulţumit pompierilor pentru eforturile depuse, într-un mesaj publicat pe Facebook.