DISTRIBUIȚI

Senatorul columbian Josue Alirio Barrera Rodriguez, de la partidul Centrul Democrat (al fostului preşedinte Alvaro Uribe – n.r.), a intrat marţi călare în Congres (legislativul columbian), motivându-şi decizia prin aceea că, săptămâna trecută, preşedintele Senatului a declarat edificiul drept ”pet-friendly”, ceea ce înseamnă că acceptă animale de companie, transmite EFE, potrivit agerpres.

”Domnul preşedinte al Senatului (Roy Barreras) a transmis că noi, senatorii, putem să ne aducem animalele de companie: unii au pisici, câini, alţii au alte lucruşoare, eu am căluţul meu care este animalul meu de companie”, a declarat presei senatorul de opoziţie, după ce a traversat călare una dintre curţile Capitoliului Naţional (Congresul Columbiei).


Citește și: Zelenski denunţă referendumurile organizate de Rusia – Black News

Paznicii de la clădirea Congresului nu au schiţat niciun gest de a-l împiedica pe senatorul uribist să intre pe cal în instituţie, dat fiind că preşedintele Senatului nu a precizat ce fel de animale de companie vor fi acceptate, însă demersul lui Barrera Rodriguez a fost criticat de unii congresmeni din partea coaliţiei de guvernare, care l-au calificat drept ”pantomimă ruşinoasă” şi ”prosteală”.

Barrera Rodriguez, care a fost guvernator al departamentului Casanare (în estul ţării, unde se află numeroase ferme de bovine – n.r.), a dat asigurări că ”nu avea cum să rateze aşa o ocazie” de a-l prezenta celorlalţi senatori pe calul său ”Paşaport”, pe care îl foloseşte la muncile câmpului.

În acelaşi timp, Barrera Rodriguez a susţinut că, prin acest gest, a dorit să evidenţieze ”truda ţăranilor acestei ţări, care sunt peste 15 milioane şi care astăzi, în marea lor majoritate, folosesc un căluţ, un măgar pentru a transporta alimente şi a munci”. El a explicat că a vrut totodată să protesteze faţă de proiectele de lege care vizează interzicerea animalelor la muncile de zi cu zi.

Citeşte şi: ONU sprijină integritatea teritorială a Ucrainei, China cere respectarea ei; SUA vor prezenta o rezoluţie – Black News

La 20 septembrie, Roy Barreras, din partea coaliţiei de guvernare Pactul Istoric, a declarat că Senatul va fi ”pet-friendly” şi s-a prezentat la tribuna parlamentului cu ”Covid”, un câine negru pe care l-a adoptat în timpul pandemiei.

”Începând de săptămâna viitoare Congresul Columbiei va fi ‘pet-friendly’, prietenos cu animalele, aşa că doamnele şi domnii senatori îşi vor putea aduce animalele de companie”, a anunţat Barreras.