DISTRIBUIȚI
Senador Chico Rodrigues (DEM-RR) concede entrevista.Foto: Jefferson Rudy/Agência Senado

Un senator brazilian a fost prins miercuri, în timpul unei percheziţii a poliţiei, cu bani ascunşi între fese, transmite Reuters citând o sursă judiciară, ancheta vizând deturnarea unor fonduri destinate combaterii epidemiei de COVID-19, potrivit agerpres.

În Senat, Chico Rodrigues reprezintă statul Roraima şi a fost ales vicelider pentru agenda administraţiei preşedintelui Jair Bolsonaro, ajuns la putere după o campanie axată puternic pe stârpirea corupţiei guvernelor anterioare.


Citește și : Iranul anunță că hackerii au atacat două instituţii guvernamentale

Senatorul Rodrigues a confirmat, într-un comunicat, că locuinţa sa a fost percheziţionată, dar nu a dat detalii. El a negat că ar fi comis ilegalităţi şi a susţinut că a fost ‘curat’ în toţi cei 30 de ani de când face politică.

Biroul său nu a răspuns solicitării de a comenta cu privire la banii presupuşi a fi fost găsiţi în lenjeria intimă a senatorului, un incident relatat pe larg în marile cotidiene braziliene, care au citat surse rămase anonime.

Poliţia federală a refuzat să comenteze, invocând secretul anchetei.

Într-un comunicat de miercuri, poliţia a informat că a întreprins percheziţii în cadrul unei anchete privind posibila deturnare de fonduri ale Congresului direcţionate spre secretarul pentru sănătate din Roraima pentru plata măsurilor anti-COVID-19.

Joi, Bolsonaro a spus că raidul poliţiei este dovada că guvernul său luptă cu corupţia.

‘Nu există corupţie în guvernul meu şi noi luptăm cu corupţii, oricine ar fi’, le-a spus Bolsonaro susţinătorilor strânşi în afara reşedinţei prezidenţiale.

Promisiunile anticorupţie ale lui Bolsonaro şi-au pierdut din credibilitate după campanie.

Citește și : Clasele din școlile germane vor fi aerisite de trei ori pe oră

Fostul său ministru al justiţiei, Sergio Moro, un fost judecător extrem de popular, cunoscut pentru poziţia sa dură anticorupţie, a demisionat în cursul anului, spunând că Bolsonaro a încercat să intervină într-o anchetă a poliţiei în interes personal, ceea ce preşedintele a negat.

Fiul preşedintelui este anchetat pentru corupţie în Rio de Janeiro, acuzaţiile fiind respinse de cei doi.