DISTRIBUIȚI
The Australian

Un senator australian a fost criticat de mai mulţi parlamentari după un discurs în care a folosit sintagma „soluţia finală” pentru a cere restricţii mai dure privind imigranţii, scrie BBC, potrivit news.ro .

Fraser Anning, care face parte din partidul conservator Katter’s Australian, a precizat în discursul său din Senat că „soluţia finală pentru problema imigraţiei este un vot popular”. El a cerut o interdicţie pentru imigranţii musulmani.


Citește și : SUA: Discuţiile despre denuclearizarea Coreei de Nord merg „în direcţia bună”

„Soluţia finală” a fost o sintagmă folosită de nazişti în timpul Holocaustului şi se referă la uciderea în masă a şase milioane de evrei.

Comentariile lui Anning au fost numite de parlamentari ca fiind „un discurs al urii”, făcând referire la sintagma „soluţia finală” şi la „declaraţiile sale false şi înşelătoare” despre australienii musulmani şi alte grupuri de imigranţi.

Prim-ministrul, Malcolm Turnbull, a declarat că Anning „a insultat în mod şocant amintirea” celor ucişi în timpul Holocaustului.

„Trebuie să luăm atitudine şi să arătăm cine suntem… cea mai de succes societate multiculturală din lume, unită de valori democratice care nu fac diferenţa pe bază de rasă, religie, culoare sau cultura fiecăruia”, a adăugat Turnbull.

Anning a negat că s-a referit la Holocaust şi s-a descris ca fiind un susţinător al australienilor evrei: „Nu regret nimic. Nu îmi voi cere scuze şi nu regret nimic din ce am spus”.

Citește și : SUA avertizează Rusia în privința dezvoltării de arme spațiale

De asemenea, Anning a sugerat întoarcerea la Politica Australiei Albe, care restricţiona accesul imigranţilor non-europeni între 1901 şi 1973.

Bob Katter, liderul partidului din care face parte Anning, a declarat că susţine discursul acestuia „1000%”, dar a sugerat că el nu cunoaşte detalii despre Holocaust: „E deştept, dar nu a citit toate cărţile de istorie”.