DISTRIBUIȚI

Senatorul american Lindsey Graham a îndemnat joi ca „cineva din Rusia” să-l asasineze pe preşedintele Vladimir Putin, pentru a face „un mare serviciu” Rusiei şi restului lumii, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Cineva din Rusia trebuie să ia taurul de coarne (…) şi să-i vină de hac acestui individ”, a afirmat senatorul republican într-o emisiune televizată.


Citeşte şi: Ruşii au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie – Black News

El şi-a aprofundat ideea într-o serie de mesaje pe Twitter, afirmând că „singurii care pot rezolva problema asta sunt ruşii”.

„Există vreun Brutus în Rusia?” – s-a întrebat Graham, făcând referire la unul din asasinii împăratului roman Iulius Cezar.

Citeşte şi: Mike Pompeo ‘aruncă gaz pe foc’: ‘SUA ar trebui să recunoască independenţa Taiwanului’ – Black News

Senatorul american s-a întrebat şi dacă există în armata rusă „un colonel Stauffenberg, dar mai eficient”, aluzie la ofiţerul german Claus von Stauffenberg, autorul unui atentat cu bombă – ratat – împotriva lui Adolf Hitler, în 1944. „Aţi face un mare serviciu ţării voastre şi restului lumii”, a adăugat el.

Lindsey Graham, care a fost unul din aliaţii apropiaţi ai fostului preşedinte Donald Trump, a prezentat vineri în Senatul SUA o rezoluţie de condamnare a preşedintelui rus şi a liderilor săi militari, în care aceştia sunt acuzaţi că au comis „crime de război” şi „crime împotriva umanităţii”.