DISTRIBUIȚI
DW

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost inculpat pentru tentativă de omucidere după ce a atacat pasageri într-un autocar, în apropiere de oraşul german Nurnberg, relatează miercuri dpa, potrivit agerpres.

Incidentul survenit pe o şosea care face legătura între Nurnberg şi Munchen a declanşat o operaţiune de anvergură a poliţiei, marţi seara, şi a fost intens mediatizat.


Citeşte şi: Johnson&Johnson anunţă un rapel al vaccinului său – Black News

Suspectul, care este sârb, ar fi lovit în cap doi pasageri din autocar şi ar fi proferat ameninţări cu moartea, a indicat miercuri poliţia bavareză.

Marţi seara existau temeri să nu se ajungă la o situaţie de luare de ostatici, în timp ce bărbatul, despre care se credea că ar putea fi înarmat, se afla încă în vehicul împreună cu alţi pasageri.

Şoseaua pe care circula autocarul a fost încercuită de forţele speciale, care l-au arestat în cele din urmă pe suspect, după o operaţiune care a durat câteva ore.

Citeşte şi: SUA ar putea încălca dreptul internaţional prin expulzările haitienilor – Black News

S-a stabilit că acesta nu deţinea arme, iar motivul atacului încă nu este cunoscut. Conform informaţiilor preliminare, suspectul nu se afla sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.

Autocarul, în care se aflau 11 pasageri şi trei şoferi, urma să-şi continue călătoria spre Serbia.