DISTRIBUIȚI

Un cetăţean rus din Danemarca a fost acuzat de spionaj, sub suspiciunea că a furnizat statului rus informaţii despre tehnologia energetică daneză, au anunţat miercuri autorităţile daneze citate de Reuters, potrivit agerpres.

Persoana cu cetăţenie rusă, ale cărei identitate, vârstă şi gen nu au fost făcute publice, este suspectată că a transmis „informaţii referitoare, între altele, la tehnologia energetică daneză unui serviciu de informaţii rus”, contra plată, a precizat într-un comunicat procuratura daneză.


Citeşte şi: Un tânăr de 18 ani plănuia un atac terorist în Australia

Ambasada rusă la Copenhaga a calificat decizia procuraturii daneze drept o „greşeală” şi a cerut un proces imparţial, exprimându-şi speranţa că respectivul „compatriot” va fi achitat şi pus în libertate.

Citeşte şi: Japonia vrea să instaleze un sistem antirachetă american pe navele sale de război

Acest caz, de care se va ocupa tribunalul districtual din Aalborg, are legătură cu o anchetă mai amplă realizată de Serviciul danez de securitate şi informaţii, iar potrivit procuraturii cetăţeanul rus, aflat în custodia autorităţilor daneze de la începutul lui iulie, ar putea fi închis şi expulzat.