DISTRIBUIȚI

Cetăţeanul rus Aleksei Moskaliov a fost arestat în Belarus, după ce fusese condamnat în ţara sa la doi ani de închisoare pentru insultarea armatei, iar fiica sa în vârstă de 13 ani fusese trimisă la orfelinat, transmite joi agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Avocatul lui Moskaliov, Dmitri Zahvatov, a confirmat arestarea, fără a da alte detalii. Site-ul independent de ştiri în limba rusă SOTA anunţase că Moskaliov a fost reţinut la Minsk.


Citeşte şi: Şapte persoane, între care un turc şi un bulgar, închise în Belgia cu privire la ‘posibile atentate teroriste’

Fiica lui, Maşa, care avea atunci 12 ani, a prezentat anul trecut la şcoală un mesaj anti-război – un desen cu Rusia trăgând cu rachete într-o mamă şi un copil din Ucraina. A fost prima oară când Moskaliov, în vârstă de 54 de ani, a ajuns în atenţia publicului din Rusia şi din întreaga lume.

El a fost acuzat ulterior de discreditarea forţelor armate ruse, prin comentarii fără legătură cu incidentul respectiv, făcute în mediile sociale.

Citeşte şi: Beijingul ameninţă Taiwanul, din cauza vizitei preşedintelui taiwanez în SUA – Black News

La începutul lui martie, Maşa a fost luată de autorităţi de lângă tatăl ei şi dusă într-un orfelinat.

Moskaliov a fugit marţi din arestul la domiciliu marţi şi a fost condamnat în aceeaşi zi, în contumacie, la doi ani de detenţie într-o colonie penală.