DISTRIBUIȚI
ANSA

Un administrator judiciar de bunuri confiscate de la mafia, suspectat că a încasat cu titlu personal fonduri de companii care au aparţinut unui celebru şef de clan, a fost arestat în Sicilia, a anunţat luni poliţia antimafia din Italia, informează AFP, potrivit agerpres.

Direcţia de anchetă antimafia (DIA) îl suspectează pe acest administrator judiciar că şi-a însuşit banii provenind de la firmele unui renumit boss al mafiei, Mariano Agate, decedat în 2013 şi care a fost un apropiat al fostului lider suprem al „Cosa Nostra”, Salvatore Rima. El conducea clanul din Mazara del Vallo (provincia Trapani din sud-vestul Siciliei).


Citeşte şi: Franţa ia măsuri pentru securitatea forţelor sale din nord-estul Siriei şi cere Turciei să-şi înceteze IMEDIAT ofensiva

Maurizio Lipani, un contabil respectat din Palermo care are acum interdicţia de a-şi părăsi domiciliul, este anchetat pentru deturnare de fonduri şi spălare de bani, fraudă ce se ridică la cel puţin 350.000 de euro.

Ancheta condusă de un procuror din Palermo a dus de asemenea la arestarea şi plasarea în detenţie a fiului fostului şef mafiot, Epifanio Agate, în fieful său de familie din Mazara del Vallo. Împreună cu soţia sa, el ar fi continuat să administreze ilegal patrimoniul familial, contactând clienţi şi furnizori. Aceasta datorită „inerţiei” administraţiei judiciare, acuză poliţia antimafia.

Citeşte şi: Orban pierde Budapesta! Opoziţia a câştigat şi alte oraşe importante

Aceasta din urmă verifică toate conturile firmelor controlate de administrator şi anchetează asupra eventualei sale legături cu familia Agate.