DISTRIBUIȚI
Speaker – International Speakers Group

Un reporter australian a fost lovit în faţă de o coţofană, cu câteva secunde înainte de a intra în direct la buletinul de ştiri de seară, informează Reuters, potrivit agerpres

Brett McLeod, reporter al postului de televiziune Nine Network, se pregătea pentru o intervenţie în direct din afara studioului când o coţofana, pasăre asemănătoare unei ciori, s-a năpustit asupra sa. Reporterul şi-a recâştigat însă imediat calmul şi a prezentat ştirea în faţa camerei de filmat.


Coţofana australiană cu alb şi negru, care nu este înrudită cu coţofana europeană cunoscută pentru furtul de obiecte strălucitoare pe care le duce apoi în cuibul său, are tendinţa de a ataca orice persoană care se apropie de locul unde are cuibul, pe care şi-l construieşte de obicei în zonele suburbane.

Citește și : Michael Bloomberg bagă o avere în ultima săptămână de campanie a lui Joe Biden

Primăvara este cunoscută drept ”anotimpul atacurilor” în Australia, când păsările, în special coţofenele, se reped asupra oamenilor şi chiar asupra altor păsări dacă aceştia se apropie prea mult de cuib în perioada în care puii ies din ouă.

Când se află în parcuri şi spaţii deschise, oamenii se apără de atacul păsărilor cu umbrele şi alte echipamente de protecţie.