DISTRIBUIȚI
Brexit UK exit from EU negotiation process concept with Union Jack and European Union flag on a clock 3D illustration.

Marea Britanie nu este pregătită să se retragă din Uniunea Europeană pe 31 octombrie 2019, arată un raport confidenţial elaborat de Guvernul Theresa May, informează cotidianul Financial Times, potrivit mediafax.

Conform documentului, Guvernul de la Londra are nevoie de şase-opt luni pentru a se asigura că industria farmaceutică aplică „aranjamentele adecvate pentru acumularea stocurilor necesare”.


Citeşte şi: SUA au cerut OFICIAL autorităților britanice extrădarea lui Julian Assange

În plus, sunt necesare „cel puţin patru-cinci luni” pentru îmbunătăţirea aranjamentelor comerciale care să permită tranzitul vamal şi să stimuleze companiile să se adapteze noilor reglementări post-Brexit.

Raportul confidenţial, elaborat pe 21 mai, arată că deşi departamentele guvernamentale au dispus deja 85 la sută din „planurile pentru un Brexit fără acord”, multe dintre acestea oferă „doar un nivel minim de capabilităţi”.

Citeşte şi: Shinzo Abe ajunge la Teheran, fiind primul premier nipon care vizitează Iranul în ultimii 41 de ani

Ministerul britanic de Externe va avea nevoie de „cel puţin două luni” pentru a lua legătura cu cei peste un milion de cetăţeni britanici care locuiesc în alte state din cadrul Uniunii Europene pentru a-i pregăti de situaţia incertă referitoare la noul lor statut, se arată în document.

„Promisiunea lui Boris Johnson de a scoate Marea Britanie din UE cu sau fără un acord Brexit pe 31 octombrie este subminată de un raport confidenţial care avertizează că ţara nu este încă pregătită de potenţialele efecte negative”, comentează cotidianul Financial Times.