DISTRIBUIȚI

Un pustnic în vârstă de 82 de ani urmează să părăsească insula Budelli din arhipelagul La Maddalena, în nordul Sardiniei, pe care a trăit singur peste trei decenii, relatează DPA, potrivit agerpres.

Mauro Morandi şi-a petrecut 32 de ani din viaţă pe insula Budelli. Acum însă, el este nevoit să plece deoarece casa în care locuia – rămasă din Al Doilea Război Mondial – trebuie reconstruită.


Citeşte şi: Armata israeliană a doborât o dronă lansată din Liban

Parcul Naţional La Maddalena i-a solicitat lui Morandi să părăsească insula la sfârşitul lunii aprilie, a declarat el.

În ţara sa natală, unii îl numesc pe bărbatul din insula cu nisip roz ”Robinson Crusoe al Italiei”, după romanul lui Daniel Defoe despre un marinar care naufragiază pe o zonă de uscat înconjurată de apă.

În 1989, Morandi a intenţionat de fapt să navigheze spre Oceanul Pacific cu un catamaran. El s-a confruntat însă cu probleme în largul Budelli şi, după ce s-a îndrăgostit de această insulă, a decis să rămână acolo. De aceea, subliniază pustnicul, el nu seamănă cu Robinson Crusoe. ”Robinson a vrut să se întoarcă în societate, eu nu”, a explicat italianul.

Printr-o fericită coincidenţă, paznicul insulei de la acea vreme urma să fie schimbat, iar Morandi a reuşit să obţină acest loc de muncă pe Budelli.

Citeşte şi: Facebook vs. Apple: Iată ce trebuie să știți despre războiul privind politica de confidențialitate

De-a lungul anilor, însă, au existat tot mai multe dispute cu autorităţile pentru că şi-a extins casa fără permisiune. ”Sunt sătul de toate aceste lucruri”, a explicat Morandi, care provine din Modena, în regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei.

Potrivit lui Mauro Morandi, insula ar urma să devină un centru de cercetare.