DISTRIBUIȚI
White House Deputy Press Secretary TJ Ducklo holds a paper sheet with names and headshots of reporters during a press briefing at the White House, in Washington, U.S., February 8, 2021. Picture taken on February 8, 2021. REUTERS/Carlos Barria

Casa Albă a anunţat sâmbătă că a acceptat demisia unui purtător de cuvânt al preşedintelui Joe Biden care ameninţase o jurnalistă şi care făcuse afirmaţii sexiste într-o convorbire telefonică cu aceasta, relatează AFP, potrivit agerpres.  

TJ Ducklo, de 32 de ani, care făcea parte din echipa de campanie a lui Joe Biden, a venit la Casa Albă după alegerile prezidenţiale, devenind unul dintre adjuncţii lui Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a executivului american.


Citește și : Rusia a aprobat ‘preliminar’ producţia vaccinului Sputnik V în Serbia

În urma incidentului, el a fost iniţial suspendat fără salariu. Acum însă preşedinţia a acceptat demisia acestuia, a anunţat Jen Psaki într-un comunicat.

Potrivit revistei Vanity Fair, TJ Ducklo a avut o conversaţie telefonică tensionată cu o jurnalistă a site-ului Politico, Tara Palmeri, care l-a întrebat despre relaţia intimă pe care o avea de mai multe luni cu o altă jurnalistă, Alexi McCammmond, de la site-ul Axios, şi despre problemele etice pe care acest lucru le-ar putea implica.

„O să vă distrug”, i-a spus Ducklo Tarei Palmeri, potrivit relatării incidentului din Vanity Fair, şi în plus i-a adresat jurnalistei „cuvinte peiorative şi misogine”.

Jen Psaki a precizat că preşedinţia a acceptat demisia lui Ducklo după ce a discutat cu el sâmbătă seară.

„Ne-am luat angajamentul să luptăm în fiecare zi pentru a respecta normele fixate de preşedinte, tratând persoanele cu respect şi demnitate”, a afirmat Jen Psaki în comunicatul său.

Atunci când incidentul a fost făcut public vineri, Jen Psaki a declarat că TJ Ducklo şi-a cerut scuze de la jurnalista de la Politico „cu care a avut o conversaţie încinsă despre viaţa sa personală”.

TJ Ducklo a publicat pe Twitter un comunicat în care declară că regretă acţiunile sale „intolerabile”.

Citește și :Merkel: Germania va avea suficiente vaccinuri în aprilie, dar relaxarea restricţiilor mai trebuie să aştepte

„Nu există cuvinte suficient de puternice pentru a-mi exprima regretul, jena şi dezgustul pentru comportamentul meu. Am folosit un limbaj pe care nicio o femeie nu ar trebui să-l audă vreodată, în special într-o situaţie în care încearcă doar să-şi facă meseria”, a scris el.

„Este un limbaj revoltător, lipsit de respect şi inacceptabil”, a adăugat TJ Ducklo, care s-a declarat „şocat de faptul că i-a pus într-o postură stânjenitoare şi i-a dezamăgit pe colegii săi de la Casa Albă şi pe preşedintele Biden”.