DISTRIBUIȚI
afp

Un bărbat şi-a dat foc, sâmbătă, în timpul manifestaţiilor antiguvernamentale din centrul Beirutului, a anunţat Crucea Roşie libaneză, potrivit Le Figaro. Focul, care îi cuprinsese picioarele, a fost stins de alţi protestatari, scrie news.ro .

Bărbatul nu şi-a pierdut nicio clipă cunoştinţa în timp ce protestatarii stingeau focul de la nivelul picioarelor sale. Apoi, bărbatul a fost scos din piaţa Riad al-Solh cu ambulanţa.


Citește și : Peste 100 de incendii de vegetație sunt active în Australia. Orașul Sydney, amenințat de un ‘mega-focar’

Agenţia ANI nu a precizat motivul tentativei de autoincendiere a bărbatului, însă a menţionat că acesta, care are în jur de 40 de ani, s-a stropit cu benzină înainte de a-şi da foc.

Sâmbătă, zeci de persoane s-au strâns pentru o nouă zi de manifestaţii antiguvernamentale. Mişcarea de protest, la care au participat până acum sute de mii de libanezi, a început la 17 octombrie şi denunţă politicienii acuzaţi de corupţie şi incompetenţă.

Situaţia economică şi financiară a Libanului este extrem de precară şi se înrăutăţeşte pe zi ce trece. În ultimele săptămâni, mii de persoane fie au fost concediate fără preaviz fie au ajuns să li se reducă salariul la jumătate. În ultimele zile s-au semnalat mai multe sinucideri venite pe fondul problemelor financiare.

Citește și : Statele Unite anunţă o recompensă de 5 milioane dolari pentru capturarea unui traficant de droguri mexican

Aproximativ o treime din populaţia Libanului trăieşte sub limita sărăciei, iar rata şomajului a crescut constant în ultimii ani.

Premierul demisionar Saad Hariri a pledat vineri pentru un ajutor financiar din partea mai multor ţări arabe şi occidentale.